Uiteindelijk draait het toch om het beeld

Met regelmaat krijg ik de vraag van fotoclubs om een presentatie van mijn werk te geven. Ook omdat het goed is naar fotowerk van anderen te kijken. Foto’s van een onbekende fotograaf zijn net even anders, omdat ze met een andere achterliggende kennis, of van uit een andere gedachtenwereldzijn gemaakt.

Hoewel de beamer voor een deel de klassieke fotopresentatie heeft overgenomen, is het altijd mooi om ook prints te zien. Een combinatie van beide presentatievormen is ideaal. Daarom gaan er altijd een aantal presentatiemappen met foto`s mee.

Presentatie.jpg
Luminous light and Nude, Henrhyd Falls 2010 ©Fotografie Hans den Boer

Tijdens een presentatie is tevens aandacht voor de technische aspecten van de fotografie. Denk aan onderwerpen zoals: welke apparatuur is voor een gegeven onderwerp de beste keuze, voor-en nadelen van bepaalde typen camera’s en wanneer kiest u voor groothoek-of telelens. Ook specifieke vragen en problemen vanuit de fotoclub kunnen aan de orde komen.


Prijsindicatie
Als richtprijs geldt €125,-per avond, exclusief reiskosten. Uiteraard kunnen (foto)clubs in de regio samen een presentatieworkshop aanvragen.