Zo eind december werd het toch een keer tijd om n en ander te updaten. Hoewel nog niet helemaal klaar zijn er weer een aantal items aan de website toegevoegd. De belangrijkste zijn:

-"een visie op naaktfotografie". Naaktfotografie is nog steeds een beladen onderwerp. Jammer, want dat blijkt helemaal niet nodig te zijn.

-een artikel over "beeldkwaliteit en pixels" met als subtitel: "meer is niet altijd beter". De subtitel zegt het al: er is (veel) meer dat telt dan het aantal megapixelsdat op een sensor zit. Gelukkig gaan de fabrikanten dat langzamerhand ook inzien. Zo heeft de nieuwste Canon 1Dx "slechts" 18 megapixels aan boord en is ook het aantal pixels in de Canon G-serie een tijd geleden al teruggebracht. Nu alleen de consument nog zien te overtuigen dat mder wel eens ber kan zijn!

-in het stuk over "de digitale camera" is getracht enigszins een scheidslijn te trekken tussen de diverse groepen camera`s. Het blijkt dat de scheidslijnen steeds meer vervagen. We kunnen niet meer spreken over "de compactcamera" of "de spiegelreflex". Er gaan zelfs geruchten dat Pentax zijn digitale middenformaatcamera, de 645D, wil uitbrengen in een uitvoering zonder spiegel. Overigens heeft dat laatste geen directe gevolgen voor het gebruik van digitale achterwanden, nog steeds de top als het om beeldkwaliteit gaat.
Tenslotte wordt er in het algemeen aandacht besteed aan objectieven. Te vaak wordt er een (klein) vermogen uitgegeven aan een digitale (spiegelreflex)camera maar wordt er beknibbeld op de aanschaf van een objectief. Jammer, hierdoor bent u nooit in staat om de kwaliteit van uw camera in een beeld om te zetten.