Een mooie naaktfoto moet je aan de muur kunnen hangen

Een van de grootste uitdagingen voor een fotograaf of fotografe is misschien wel het fotograferen van – vooral vrouwelijknaakt. Spannend? Nee, bepaald niet. Moeilijk? Zeker weten! Niet alleen technisch, kleding kan een hoop verhullen, maar vooral communicatief stelt het eisen aan zowel fotograaf als model. Op het moment dat de communicatie en het vertrouwen er van beide zijden is, ben je in staat om het maximale uit een fotosessie te halen. Zorg dat je van te voren afspreekt wat de bedoeling is. Zorg dat je beiden op dezelfde lijn zit.

De meest gebruikte locatie voor naaktfotografie is de studio. Naaktfotografie op locatie eist nog wat meer voorzorgen. Soms doet kleur het heel goed, meestal is zwart-wit de aangewezen optie. Zwart-wit werkt kunstzinniger en komt vaak sterker over.

Er is ook een groot verschil tussen 'naakt' en 'bloot'. Bloot klinkt niet alleen 'platter', het is het ook. Naaktfotografie is niet simpelweg fotograferen zonder kleding. Een mooie naaktfoto is een kunstwerk dat je zo aan de muur moet kunnen hangen.

In de Fine-art galeries vindt u nog een groter aantal voorbeelden

 

�_Intro_naaktfotografie.jpg